MÓN
Internacional 06/02/2011

Cameron anuncia el fracàs del multiculturalisme d'Estat al Regne Unit

Ho va dir ahir a la Conferència de Seguretat de Munic

Agències
2 min
David Cameron, a la Conferència de Seguretat de Munic

MunicEl multiculturalisme d'estat ha fallat al Regne Unit i ha deixat els joves musulmans molt més vulnerables al radicalisme, segons el primer ministre britànic, David Cameron. En un discurs a la Conferència de Seguretat a Munic, Cameron ha apostat aquest dissabte per una política més activa per promoure els valors accidentals i ha apel·lat a passar pàgina a estratègies del passat "que han fallat". "En nom de la doctrina del multiculturalisme d'estat hem propiciat que les diferents cultures visquin separades les unes de les altres i a part de la cultura dominant", ha afirmat el mandatari britànic. Cameron ha advocat per una identitat nacional forta per evitar la proliferació de l'integrisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Francament, necessitem molt menys la tolerància passiva que s'ha practicat els darrers anys i molt més una actitud activa, un liberalisme musculat", ha defensat el primer ministre en un discurs a la Conferència de Seguretat que reuneix els principals líders mundials aquests dies a Munic.

El multiculturalisme d'estat i la tolerància en algunes costums -com els matrimonis forçats- ha donat lloc, segons Cameron, a una societat en què no es comparteixen prou els valors dominants. El resultat d'aquesta política és una generació de joves musulmans "sense arrels" que, a vegades, es llancen a la recerca "d'alguna cosa en què creure o a la qual pertànyer que els pot conduir a ideologies extremistes".

L'inquilí de Downing Street ha avisat del creixent procés de radicalització en els països europeus i ha apostat per analitzar de nou les organitzacions de musulmans que reben subvencions públiques, informa la BBC. Segons Cameron, caldria esbrinar si realment respecten els drets de les dones, aposten per la igualtat davant la llei, creuen en la democràcia o encoratgen l'integrisme. "Aquestes són les qüestions que els hem de preguntar i si no aproven el test no ens hauríem de comprometre amb aquestes organitzacions", ha defensat el cap del govern britànic.

El discurs de Cameron obre les portes a una reformulació de les polítiques d'integració dels immigrants que s'haurà de consensuar i concretar en el sí de la coalició de conservadors i liberals demòcrates que conforma el govern.

Les paraules del primer ministre han despertat el rebuig del Consell Musulmà de la Gran Bretanya. El secretari general de l'organització, Faisal Hanjra, ha lamentat a l'emissora britànica Radio 4 que el discurs del primer ministre no aporta res de nou a la lluita antiterrorista i, a més, torna a assenyalar la comunitat musulmana "com a part del problema i no com a part de la solució".

stats