MÓN
Internacional 15/08/2011

Cameron revisarà les polítiques socials per lluitar contra el “col·lapse moral” de la societat britànica

El primer ministre britànic lamenta que hi ha “problemes socials que són al país des de fa dècades” i ara “ens esclaten a la cara”

Agències
1 min
Un home mira la intervenciód e Cameron, divendres al Parlament / EFE

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat aquest dilluns que el seu govern farà una revisió general de les polítiques socials per esmenar la societat, que s'ha mostrat "trencada" amb els disturbis de la setmana passada. Cameron vol posar fre al “col·lapse moral a càmera lenta” que viu el país i estudia una reforma del sistema educatiu i del sistema de prestacions, que es podrien retirar a alguns esvalotadors i a les seves famílies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un discurs al districte d'Oxford, Cameron ha dit que “acabar amb les bandes que s'han convertit en un problema criminal de primer ordre serà una nova prioritat nacional”. El primer ministre britànic ha insistit que els disturbis, que han causat més de dos mil detinguts, no han tingut un component racial ni han començat per les retallades pressupostàries o per la situació de pobresa de part de la societat, sinó que han estat només una qüestió de mal comportament per part dels seus autors.

Segons el primer ministre britànic, durant els últims anys, des dels diversos governs s'han donat incentius a “alguns dels pitjors aspectes de la naturalesa humana”. Cameron ha parlat de problemes com “la irresponsabilitat, l'egoisme, el fet de comportar-se com si les decisions no tinguessin conseqüències, els nens sense pares, les escoles sense disciplina, la recompensa sense esforç i el crim sense càstig”.

stats