Regne Unit
Internacional 30/06/2011

Els funcionaris britànics en vaga contra la reforma de les pensions del govern de Cameron

La convocatòria afecta uns 750.000 empleats del sector públic. Els funcionaris denuncien que el govern vol obligar-los a "treballar i contribuir més per guanyar menys"

Efe
1 min
El primer ministre britànic, David Cameron / REUTERS

LondresUns 750.000 treballadors del sector públic estan cridats avui a una vaga de 24 hores en protesta pels plans del govern britànic per reformar les pensions. L'aturada la convoquen quatre sindicats diferents i afecta mestres, personal d'oficines de l'atur, jutjats, ports i oficines d'hisenda, i personal de presons.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La vaga respon al pla del govern d'elevar l'edat de jubilació, de tal manera que els funcionaris ja no podran començar a cobrar la seva pensió als 60 anys, i la quantitat que cobraran un cop jubilats es calcularà com una mitjana del salari percebut durant tota la vida laboral, en comptes de mirar només l'última remuneració.

Els funcionaris denuncien que la reforma de pensions els obligarà a "treballar i contribuir més per guanyar menys diners".

Els Sindicat Nacional de Mestres, l'Associació de Mestres i Professors, el Sindicat Universitari i el Sindicat del Servei Públic han convocat l'aturada, malgrat que obligarà a tancar nombroses escoles de tot el Regne Unit.

stats