El Camerun diu haver matat 100 terroristes de Boko Haram

El grup ocupa ja 13 localitats nigerianes, on ha declarat un califat

L'exèrcit del Camerun ha assegurat que ha matat un centenar d'islamistes radicals de Boko Haram després repel·lir un intent d'incursió de la secta nigeriana en territori camerunès, a través de l'extrem nord del país.

Segons un comunicat difós a última hora d'ahir pel ministre de Comunicacions de Camerun, Issa Bakary Tchiroma, l'atac dels fonamentalistes es va produir en la regió camerunesa de Fotokol, fronterera amb l' Gamboru, en territori nigerià.


Els atacants van ser empesos a tornar al territori nigerià, l'interior de la ciutat de Gamboru,  després de la resposta de l'Exèrcit camerunès, segons el ministre.

L'exèrcit camerunès ja va assegurar haver mort a 40 membres de Boko Haram el passat dia 1 d'agost, durant uns enfrontaments ocorreguts a l'extrem nord del país. En aquella ocasió, el xoc amb els terroristes es va produir al pont de Fotokol, i els militars van atacar diversos vehicles pertanyents als insurgents, que van respondre llançant un projectil de morter, que va ferir de gravetat a un militar camerunès.

En els últims mesos, la secta islamista ha intensificat els seus atacs i segrestos a la zona nord del Camerun, on està reclutant joves per la seva lluita armada, segons ha assenyalat recentment el govern camerunès. L'últim d'aquests atacs va ocórrer el passat 27 de juliol, quan 16 persones van morir durant un assalt del grup terrorista a la localitat camerunesa de Kolofato, propera a la frontera amb Nigèria.

El Camerun ha desplegat les seves tropes a les seves fronteres, unint-se així als esforços internacionals per lluitar contra la milícia Boko Haram, que encara manté retingudes a més de 200 nenes nigerianes des de fa més de quatre mesos.

Boko Haram, que significa "l'educació no islàmica és pecat"
, lluita per imposar un Estat islàmic a Nigèria.

En el que va d'any el grup islamista ha assassinat a gairebé 3.000 persones i a més de 12.000 des de 2009, segons els càlculs del govern nigerià.

Califat a Nigèria

El grup controla ja 13 localitats de dos estats del nord-est de Nigèria en la seva nova campanya de conquesta de territoris , s egons publica el diari nigerià The Punch . "En aquest mateix moment , la major part de l'estat de Borno està ocupat pels insurgents de Boko Haram. La presència del govern és mínima o inexistent , i els serveis socials , el comerç i l'activitat comercial han quedat paralitzats", va admetre el secretari del govern a l'esmentada regió, Baba Jiddah.

En moltes de les esmentades localitats, la secta radical ha declarat un califat islàmic, on s'aplica estrictament la xaria.