El Camerun mata una trentena de membres de Boko Haram

El país africà havia tancat la seva frontera amb Nigèria per l'Ebola

L'exèrcit del Camerun ha matat 27 presumptes milicians de Boko Haram que havien entrat al país després d'atacar una base militar i una comissaria de policia a Nigèria, on acostuma a actuar la secta islamista, d'acord amb la ràdio estatal.

"Els soldats camerunesos han matat 27 membres de Boko Haram durant un atac a una població pròxima a Fotkol, al nord", ha informat CRTV, detallant que el succés es va produir entre dilluns i dimarts.

A més, un soldat camerunès ha assegurat que els milicians ja van ser expulsats del país, per la qual cosa la tranquil·litat ha tornat a la regió fronterera.

Els homes de Boko Haram van entrar al Camerun a començament d'aquesta setmana en la seva fugida de les tropes nigerianes, després d'atacar una base militar i una comissaria de policia a Gamboru. Per detenir-los, uns 480 soldats nigerians van entrar a Fotokol.

Els soldats nigerians ja van creuar la frontera cap al seu país, sense registrar cap incident amb les tropes cameruneses, que simplement els van requisar les armes, com marca el protocol per a aquest tipus d'incursions.

Aquest incident va tenir lloc tot i que el Camerun va tancar la seva frontera amb Nigèria el 19 d'agost per evitar que el brot d'Ebola que afecta la regió entrés en el seu territori, fet que suggereix que Boko Haram podria començar a llançar atacs per assegurar el territori que ja controla al nord-est de Nigèria i no només per desestabilitzar el govern de Goodluck Jonathan.