Egipte
Internacional 10/09/2011

Centenars de manifestants egipcis mantenen la pressió davant l'ambaixada d'Israel al Caire

Al matí s'han tornat a produir enfrontaments entre els concentrats i la policia. El govern egipci ha declarat l'estat d'alerta

Efe
2 min
Cordó policial davant l'ambaixada / EFE

El CaireCentenar de manifestants egipcis continuen congregats aquest dissabte davant l'ambaixada israeliana al Caire, després dels greus disturbis d'anit, que van causar tres morts i que han deixat molt tocades les relacions entre Egipte i Israel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest matí, després d'unes hores de calma tensa, han tornat a produir-se més enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat davant la seu diplomàtica, ubicada en els últims pisos d'un edifici situat al districte de Giza, a la vora oest del Nil.

Una desena de militars amb vehicles blindats custodia l'entrada a l'edifici. Davant seu encara hi ha restes de pneumàtics cremats de la nit passada, i una munió de manifestants que criden en contra d'Israel, i discuteixen sobre el futur de les mobilitzacions.

El govern egipci ha declarat l'estat d'alerta després de l'atac d'anit a l'ambaixada, que va provocar la fugida de l'ambaixador Yitzhak Levanon cap a Tel Aviv.

El primer ministre egipci, Essam Xaraf, ha convocat una reunió d'urgència per avui mentre el ministre d'Interior ha posat en alerta d'emergència la policia del país per fer front a possibles nous disturbis.

Per ara, els aldarulls han deixat tres morts i prop d'un miler de ferits, entre manifestants i policies.

Yitzhak Levanon, ha arribat aquest matí, a primera hora, al seu país.

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, ha qualificat d'"incident seriós" l'atac de l'ambaixada al Caire. "L'atac massiu a l'ambaixada d'Israel a Egipte és un incident seriós però podria haver estat pitjor si els agitadors haguessin pogut travessar l'últim port i ferir la nostra gent", ha dit.

"Me n'alegro que aconseguíssim impedir un desastre i volem agrair als EUA la seva ajuda", ha conclòs Netanyahu.

Per la seva banda, el president dels EUA, Barack Obama, ha expressat la seva "preocupació" a Netanhayu i ha demanat a Egipte que garanteixi la seguretat de l'ambaixada israeliana.

stats