La premsa nord-americana es fa ressò de la mort de "l'ardent populista de la revolució socialista'

Segons el Washington Post Chávez era l'home que "va iniciar la creuada contra la influència nord-americana"

Els diferents mitjans dels Estats Units s'han fet ressò de la mort del polític veneçolà Hugo Chávez. Segons el 'Washingont Post', ha mort "el president Hugo Chávez, l'ardent populista que va declarar una revolució socialista a Veneçuela, va iniciar una creuada contra la influència nord-americana i va liderar una revifada de l'esquerra a l'Amèrica Llatina".

El New York Times parla de la mort "després d'una llarga batalla contra el càncer, deixant un país amargament dividit en les urpes d'una crisi política que s'ha aguditzat durant setmanes a mesura que s'apagava en silenci en els hospitals de l'Havana i Caracas". A l'article, William Neuman afirma que "Chávez va canviar de manera fonamental l'estat, amb la dinamització de milions de persones pobres que s'havien sentit marginades i excloses Però amb el govern de Chávez també es van ampliar les divisions de la societat".

La CBS de la seva part, titula amb la mort de "l'assot dels Estats Units· recuperant una entrevista de la cadena amb Chávez d'ara farà uns anys.

Premsa britànica

Al Regne Unit, el 'The Guardian' parla de la mort del "símbol del socialisme de l'Amèrica Llatina" i la BBC destaca les acusacions de Veneçuela referents al suposat enverinament de Chavez.