França
Internacional 11/09/2011

Chirac denunciarà per difamació un advocat que l'acusa d'embutxacar-se fons ocults africans

En una entrevista publicada aquest diumenge al 'Journal du Dimanche', l'advocat d'origen libanès Robert Bourgi explica que Chirac i l'exprimer ministre Dominique de Villepin van endur-se "desenes de milions de francs"

Afp
1 min
Jacques Chirac

ParísL'expresident de la República de França, Jacques Chirac, ha anunciat aquest diumenge que denunciarà l'advocat d'origen libanès Robert Bourgi per haver-lo acusat d'haver-se quedat fons ocults africans, en una mitjà de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista publicada aquest diumenge al Journal du Dimanche, Bourgi ha senyalat Chirac i l'exprimer ministre Dominique de Villepin, als quals acusa d'haver-se endut "desenes de milions de francs" de fons africans. "Jo he vist a Chirac i Villepin comptant bitllets", diu l'advocat.

L'acusació de Bourgi coincideix en el temps amb la sortida al mercat d'un llibre del periodista d'investigació Pierre Péan –La République des mallettes ("La República dels maletins")– que descriu un espiral de comissions al voltant d'Alexandre Djouhri, amic de Villepin.

El ball de maletins africans hauria començat, segons Bourgi, al març de 1997, "el dia de l'enterrament del meu cap, Jacques Foccart". Foccart va ser conseller d'Afers Africans al govern francès, de 1960 a 1974, i creador de la "Françafrica", un sistema que cerca influències de París amb les seves excolònies de l'Àfrica negra.

stats