Publicitat
Publicitat

Cinc ferits en l'atac a una mesquita de Suècia

El país viu immers en el debat si han de reduir el nombre d'asilats

Cinc persones han resultat ferides en un atac incendiari contra una mesquita a la localitat sueca d'Eskilstuna, a uns 90 quilòmetres a l'oest d'Estocolm. L'atemptat va tenir lloc ahir a la nit, dia de Nadal, quan hi havia a l'interior una vintena de persones.

Segons han explicat diversos testimonis, un home va llançar un objecte a través d'una de les finestres de l'edifici just abans que es declarés el foc, va assenyalar el portaveu de la policia, Lars Franzell, en unes declaracions recollides per mitjans locals.

Els ferits presenten lesions que "no revesteixen gravetat", però van ser traslladats a l'hospital, ha indicat el portaveu.

La mesquita es troba en els baixos d'un edifici d'habitatges, algunes de les quals van haver de ser evacuades a causa de l'incendi, segons un comunicat emès per la policia local.

Les forces de seguretat han obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'atac. La mesquita és punt de trobada de la comunitat somali en aquesta localitat, d'uns 65.000 habitants.

L'atac va tenir lloc en un moment d'intens debat al voltant de la política d'immigració a Suècia.

Els partits de la dreta, que cada vegada guanyen més força, com l'ultradretà Demòcrates de Suècia (SD) exigeixen reduir en un 90% la xifra de sol·licitants d'asil al país, proposta a la qual s'oposen els partits liberals, que defensen el curs actual en aquesta matèria.

Més continguts de