PRÒXIM ORIENT
Internacional 23/09/2011

Cisjordània aplaudeix el discurs del president palestí però el líder de Hamas el rebutja

Ciutadans de Ramal·lah donen suport a Abbas però observen amb cautela els moviments dels EUA i Israel. Hamas es nega a demanar el reconeixement estatal

Reuters
1 min
Milers de Palestins escolten el discurs d'Abbas / EFE

Ramal·lah p { margin-bottom: 0.21cm; } Milers de persones han omplert d'aplaudiments el centre de Ramal·lah quan Mahmud Abbas ha entregat la petició formal de Palestina per formar part de les Nacions Unides com estat de ple dret al Secretari General de l'ONU, Ban Ki-moon. Atents a una pantalla gegant que retransmetia l'esdeveniment en directe, els assistents cridaven que “amb les nostres ànimes i la nostra sang ens sacrifiquem per Palestina”. L'ambient d'orgull entre els presents ha minvat davant l'oposició dels Estats Units i Israel a qualsevol canvi en la situació de Palestina.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cisjordània no ha vist cap senyal de violència organitzada, tal i com temien alguns israelians preocupats que la seva oposició a la demanda de Palestina provoqués enfrontaments.

L'estat d'ànim a Gaza contrasta amb el de Cisjordània. El líder de Hamas, Ismail Haniyeh, ha remarcat que demanar el reconeixement com a estat “fereix la dignitat del poble palestí”. Haniyeh ha posat com a condició prèvia a tota negociació “el retorn de la terra perduda en la guerra del 1948 que va conduir a la creació de l'estat jueu”.

stats