MÓN
Internacional 19/01/2011

Clinton insinua que pot deixar el Departament d'Estat el 2012

La secretària d'Estat dels EUA obre la porta a retirar-se després del primer mandat de Barack Obama

Efe
1 min
Hillary Clinton

WashingtonLa secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, ha deixat oberta la possibilitat d'abandonar el Departament d'Estat el 2012 i retirar-se després del primer mandat de Barack Obama.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En entrevistes concedides a tres cadenes de televisió -ABC, CBS i NBC- la cap de la diplomàcia nord-americana ha estat preguntada en cadascuna sobre el seu futur polític, tot i que ella ha deixat ja clar que no pretén aspirar de nou a la presidència dels EUA i que voleu passar de la vida pública a la privada.

En CBS ha reiterat que els dies en què aspirava a càrrecs públics formen part del seu "passat molt feliç".

"Estic encantada de poder treballar actualment en aquest càrrec, però he dit en moltes diferents ocasions que estic desitjant tornar a la vida privada, cosa que no he pogut experimentar en molt temps", ha dit a l'NBC Clinton.

En les últimes tres dècades Clinton ha estat a la primera línia de la vida política, primer com a primera dama a l'estat d'Arkansas, després com a primera dama dels EUA, després com a senadora, candidata presidencial i ara com a secretària d'Estat.

"Estic orgullosa de servir aquest president. Crec que hem avançat molt a l'hora de recuperar el lideratge nord-americà i la credibilitat en el món. Però estic desitjant tenir una mica més de temps lliure i unes quantes hores més per simplement prendre aire ... ", ha expressat.

stats