Publicitat
Publicitat

Àsia

Coca-Cola torna a Birmània 60 anys després

La multinacional nord-americana tornarà a fer-hi negocis ara que els EUA han aixecat les sancions contra el país gràcies al seu procés de reformes democràtiques. Cuba i Corea del Nord són els únics al marge del mercat directe de l'empresa

La multinacional nord-americana Coca-Cola ha anunciat que tornarà a fer negocis a Birmània després de 60 anys d'absència. Així, Cuba i Corea del Nord són els dos únics països del món al marge del seu mercat directe.

La decisió del gegant dels refrescos es produeix després de l'aixecament de les sancions contra Birmània anunciat pel govern dels Estats Units en resposta a les reformes democràtiques empreses per les autoritats del país asiàtic, en el qual la marca va començar a operar el 1927.

Del 1962 al 2011, Birmània va ser governada per una Junta Militar que va silenciar la dissidència i va exercir un poder absolut davant les condemnes i sancions internacionals.

"L'entrada planejada de Coca-Cola a Birmània, després de la suspensió de les sancions, es guiarà pels nostres estàndards d'ètica corporativa i política de drets humans i laborals i contra el pagament de suborns", ha afirmat en un comunicat la companya amb seu a Atlanta.

A més, Coca-Cola ha indicat que la fundació que porta el seu nom donarà 2,3 milions d'euros per fomentar el treball femení a Birmània, on espera començar a vendre refrescos tant bon punt els Estats Units concedeixen la llicència, fet que ha qualificat d'"imminent".

El 1979, l'obertura econòmica de la Xina va permetre a la marca nord-americana entrar en el mercat del gegant asiàtic.

L'empresa mai ha arribat a vendre a Corea del Nord i als anys 60 va sortir del mercat cubà quan el govern de Fidel Castro va iniciar el procés de nacionalitzacions després del triomf de la revolució.

Més continguts de