Pròxim Orient
Internacional 06/10/2011

Colons radicals ataquen una patrulla militar israeliana a prop d'un assentament

Segons el diari israelià Haaretz, l'incident va passar després que circulessin rumors sobre una imminent evacuació d'un enclavament construït sense l'autorització d'Israel.

Efe
1 min
Un soldat israelià vigila des d'un vehicle de l'exèrcit / AFP

JerusalemColons jueus radicals van atacar una patrulla de l'exèrcit israelià, van agredir els soldats i van fer bolcar el seu vehicle, en un nou enfrontament que posa de manifest les tenses relacions entre ambdues parts en els darrers mesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac, del qual informava aquest dijous l'edició per Internet del diari Haaretz, va passar la nit del dimecres a prop de la colònia de Shiló, en territori palestí ocupat de Cisjordània, quan desenes de joves colons es van aproximar a la patrulla militar.

El diari explicava que l'incident va passar després que circulessin rumors sobre una imminent evacuació de l'enclavament de Gal Yosef, construït sense l'autorització del govern israelià. Un alt oficial de l'exèrcit va dir al diari que els colons "han creuat una línia vermella" i que tots els que van participar en l'atac "seran arrestats i jutjats".

El rotatiu destaca que la tensió entre colons i l'exèrcit s'ha intensificat darrerament, i un oficial diu que "les forces de seguretat passen més temps lidiant amb aquest tipus d'incidents, que amb el terrorisme palestí". En els darrers mesos, grups de colons ultra-radicals porten a terme una campanya d'atacs contra plantacions palestines, mesquites i tot tipus de propietat privada amb l'objectiu de venjar qualsevol acció empresa contra ells per les autoritats israelianes, o com a represàlia per atacs palestins.

stats