Líbia
Internacional 24/08/2011

El Consell Nacional de Transició libi a Londres creu que el govern rebel arribarà a Trípoli dissabte

El coordinador del CNT al Regne Unit espera que els gaddafistes "es rendeixin i evitin així un vessament de sang més gran", i el president del CNT assegura que d'aquí vuit mesos es podran celebrar eleccions al seu país

Efe
1 min

LondresEl coordinador del Consell Nacional de Transició (CNT) libi al Regne Unit, Guma al-Gamati, ha assegurat avui que espera que "els pocs" que encara lluiten amb Muammar al-Gaddafi es rendeixin i l'administració rebel pugui traslladar-se a Trípoli durant el cap de setmana. "Esperem que es rendeixin i així evitin un vessament de sang més gran", ha dit Al-Gamati en una entrevista radiofònica per la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El representant del CNT també ha assegurat que la nova Líbia serà "tan integradora com sigui possible", amb un procés de reconciliació per als lleials a Gaddafi, llevat d'alguns elements de la jerarquia del règim implicats en la corrupció o amb "sang a les mans".

Eleccions d'aquí vuit mesos

Per altra banda, el president del CNT, Mustafà Abdel Jalil, ha assegurat avui en una entrevista al diari italià La Repubblica que d'aquí vuit mesos es podran celebrar eleccions al seu país. "Comicis legislatius, parlamentaris i presidencials", ha dit Jalil.

L'exministre de Justícia del règim gaddafista i actual número u dels rebels ha dit també que volen "un govern democràtic i una Constitució justa [...]. Tot això s'acabarà amb la seva captura i la seva condemna pels crims que ha comès".

stats