Internacional 21/09/2012

El Constitucional francès avala la legalitat de les corrides de toros

Els magistrats tomben la demanda presentada per grups antitaurins i de defensa dels drets dels animals. El Codi Penal exceptua del delicte de maltractament animal les places on hi ha una tradició ininterrompuda

Efe
1 min
Segons el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, en les retransmissions hi ha "violència reiterada i explícita, legitimada per la locució i reforçada per la realització".

ParísEl Consell Constitucional francès ha avalat aquest divendres la legalitat de de les corrides de toros, que se solen fer al sud del país. El consell s'ha pronunciat després de la demanda presentada per dues associacions, el Comitè Radicalment Anticorrida (CRA) i l'associació Drets Dels Animals (DDA), que exigien la il·legalització de les corrides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els magistrats consideren conforme a la Constitució l'article del Codi Penal francès que introdueix una excepció perquè es puguin celebrar corregudes en aquelles ciutats que hagin tingut una tradició taurina ininterrompuda.

Els denunciants consideraven inconstitucional que una pràctica, com el maltractament animal, penada amb fins a dos anys de presó i 30.000 euros de multa a la major part del territori francès, pugui ser legal en una zona concreta.

La demanda havia estat presentada després que l'anterior Govern francès declarés l'abril de 2011 que la tauromàquia figurava en el patrimoni cultural del país.

Aquesta decisió va portar als defensors dels animals a atacar de forma més dura i davant els tribunals les curses de braus

stats