Àfrica
Internacional 03/03/2012

Margallo viatja a Mali per impulsar l'alliberament dels cooperants espanyols

El ministre d'Exteriors s'ha reunit amb el president del país per demanar-li la seva cooperació en el rescat. Enric Gonyanols i Ainhoa Fernàndez van ser capturats a l'octubre en un camp de refugiats a Algèria

Efe
1 min
El cooperant mallorquí Enric Gonyalons en una fotografia al casc antic d'Acre a Israel.

MadridEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha fet un viatge secret a Mali per reunir-se amb el president i el ministre d'Exteriors del país. El motiu de la trobada és el segrest dels cooperants espanyols Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández, segrestats el 23 d'octubre a Algèria, i que actualment es troben al nord de Mali. Margallo ha demanat la col·laboració del govern de Mali per resoldre la situació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El viatge del ministre coincideix amb la notícia –encara no confirmada– de l'alliberació de la italiana Rossella Urru, que estava amb els cooperants espanyols quan van ser segrestats en el campament de refugiats de Tinduf. El ministeri d'Exteriors no ha concretat quan s'ha realitzat el viatge de Margallo i s'ha limitat a informar que s'ha portat a terme "amb tota la discreció possible".

Els governs espanyol i francès van rebre el desembre passat un vídeo en què apareixien els tres cooperants demanant a les autoritats corresponents que fessin tots els esforços per aconseguir la seva alliberació.

Gonyalons i Fernàndez no són els únics espanyols que continuen segrestats en regions de l'Àfrica. Les cooperants de Metges Sense Fronteres Blanca Thiebaut i Montserrat Serra encara no han estat alliberades, des que el 13 d'octubre van ser capturades en un campament de refugiats a Kènia, a uns 100 quilòmetres de la frontera amb Somàlia. García-Margallo va afirmar el 15 de febrer que el govern havia rebut "una prova de vida" dels quatre cooperants espanyols.

stats