Corea del Nord revela el càrrec oficial de la germana del Líder Suprem

La jove Kim Yo-jong ha estat citada per la premsa del país com a subdirectora del Partit dels Treballadors

Els mitjans estatals de Corea del Nord han revelat aquest dijous per primer cop el càrrec oficial de Kim Yo-jong, germana petita del Líder Suprem nord-coreà Kim Jong-un, en citar-la com a subdirectora del Partit dels Treballadors, el partit únic del país.

En un article sobre la visita de Kim Jong-un a un estudi cinematogràfic, l'agència de notícies estatal KCNA ha especificat el càrrec de Yo-jong, que ha acompanyat al seu germà en el recorregut per les instal·lacions.

Kim Yo-jong, filla de Kim Jong-il i la seva quarta esposa, Ko Yong-hui, és germana de pare i mare del jove dictador. A més, també tenen un altre germà, Kim Jong-chul, conegut pel seu desinterès polític i la seva afició per la cultura occidental. Es creu que els tres van estudiar a la mateixa escola a Suïssa.

Més influència

L'estatus de Kim Yo-jong en el jerarquitzat règim nord-coreà ha estat font d'especulacions des que va aparèixer per primer cop a mitjans al desembre de 2011 al funeral del seu pare, Kim Jong-il. Els experts creuen que, tot i el relativament discret càrrec de subdirectora del partit, la jove de 27 anys té molta influència en les altes esferes del poder de l'Estat totalitari dirigit pel seu germà.

En els últims vuit mesos la germana del líder ha aparegut als mitjans estatals un total de 15 vegades, el qual s'interpreta com un augment de la seva influència en l'hermètic estat de Corea del Nord, que manté en secret la majoria d'informacions sobre les seves elits de poder i sobre la família Kim. Fins ara, els mitjans s'havien referit a ella com una "alta funcionària".