Corea del Nord prohibeix als malaisis sortir del país…

…i els malaisis responen amb una prohibició semblant

Corea del Nord ha prohibit a tots els malaisis que resideixen en aquest país que el puguin abandonar, i, recíprocament, Malàisia ha pres una mesura semblant que afecta els diplomàtics i treballadors de l'ambaixada nord-corea a Kuala Lumpur.

Tot plegat és conseqüència del conflicte obert entre els dos països per l'assassinat, a l'aeroport de Malàisia, de Kim Jong-nam, el germà gran del líder nord-coreà, Kim Jong-un, una execució duta a terme amb una potent arma química de la qual es responsabilitza Corea del Nord.

El govern de Malàisia –que tenia un acord recíproc d'exempció de visats amb Corea del Nord– ha confirmat que hi ha onze ciutadans seus ara mateix a Corea del Nord: tres que són personal de l'ambaixada, sis familiars i dos treballadors de l'ONU.

L'anunci de Corea del Nord i la rèplica de Malàisia arriba després que la policia malàisia informés que tres nord-coreans que es busquen en relació amb la mort del germà del Kim Jong-un estan refugiats dins l'ambaixada de Kuala Lumpur i que les autoritats de Pyongyang no estan col·laborant.

Més continguts de