COREA DEL SUD

Comencen les maniobres navals conjuntes amb els EUA

Seül rebutja la proposta de la Xina d'una reunió a sis bandes per aturar l'escalada militar a la mar Groga

Pyonyang ha amenaçat amb represàlies si es violen les seves aigües territorials i ha desplegat míssils terra-aire. Pequín demana calma a Washington, el Japó i Rússia

Corea del Sud ha rebutjat la proposta de la Xina de reprendre de forma urgent les converses a sis bandes sobre la desnuclearització de la península i evitar una escalada militar a la zona fronterera de la mar Groga. Pequín coincideix amb Seül que la situació és preocupant i ha demanat als Estats Units, el Japó i Rússia un esforç per rebaixar la tensió.


L'agència sud-coreana Yonhap ha informat que el règim de Pyonyang ha desplegat míssils terra-aire a la zona. Abans ha disparat trets d'artilleria en territori nord-coreà però proper a l'illa de Yeonpyeong, fet que ha obligat la població a refugiar-se als búnquers. Aquest desplegament militar es produeix després que els Estats Units i Seül hagin començat les operacions navals conjuntes a la mar Groga, en resposta al bombardeig nord-coreà que va provocar la mort de dos civils i dos militars.