Internacional 29/11/2011

L'expresident de Costa d'Ivori és trasllat a l'Haia

Laurent Gbagbo està acusat d'haver utilitzat els mitjans estatals per cometre múltiples crims entre els mesos de desembre de 2010 i abril de 2011

Efe
1 min

AbiyanL'expresident de Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, ha estat traslladat a l'Haia per comparèixer davant el Tribunal Penal Internacional de l'Haia (TPI), segons ha informat la Radio televisió del país RTI, citant fonts del ministeri de Justícia. Segons la RTI, un avió custodiat pel govern de Costa d'Ivori s'ha enlairat aquest dimarts de l'aeroport de Korhogo, localitat al nord del país on Gbagbo estava detingut des del passat mes d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El procurador de la república, Simplice Kouadjo Koffi, ha notificat aquest dimarts a Gbagbo la seva inculpació pel TPI de crims contra la humanitat, segons un comunicat llegit davant les càmeres de la RTI pel substitut del procurador, Luc Djé. “En aplicació del mandat del TPI, Laurent Gbagbo ha estat traslladat aquesta tarda a l'Haia”, ha dit el magistrat. Segons xifres de l'ONU, la crisi post-electoral a Costa d'Ivori ha causat 3.000 morts i un número indeterminat de ferits.

L'Haia acusa Gbagbo d'haver utilitzat els mitjans estatals per cometre múltiples crims entre els mesos de desembre de 2010 i abril de 2011. després de prendre possessió, el passat mes d'abril, el president Alassane Ouattara va remetre una carta al TPI per demanar una investigació sobre els crims comesos durant la crisi post-electoral.

stats