COSTA D'IVORI

Els resultats de les presidencials, en suspens

Fins a vuit morts en un atac a una seu de l'oposició

Una acció en unes oficines del candidat opositor a la capital deixa fins a vuit víctimes. L'ONU adverteix els dos presidenciables que evitin declaracions que generin violència

Les Nacions Unides han advertit als dos candidats de les eleccions presidencials de Costa d'Ivori que s'abstinguin de fer crides que puguin incitar a la violència. De fet, la web de notícies de la BBC ha informat que una oficina a Abidjan del líder de l'oposició, Alassane Ouattara, ha estat atacada aquest dimecres a la nit i ha deixat almenys quatre morts, tot i que el setmanari 'Jeune Afrique' assegura que pot arribar a vuit. El país i la comunitat internacional esperen l'anunci dels resultats de la segona volta, després que hagi acabat el termini fixat.


L'ONU també s'ha sumat a les crides de la Unió Africana, la Unió Europea i els Estats Units perquè es publiquin al més aviat possible els resultats d'aquests comicis. La comissió electoral que s'encarrega d'anunciar-los no ha pogut per impediments de partidaris del president sortint, Laurent Gbagbo.

Etiquetes

Més continguts de