COSTA D'IVORI
Internacional 02/12/2010

Els partidaris del president sortint pressionen perquè no s'informi dels resultats de la segona volta

Partidaris del cap d'estat, Laurent Gbagbo, no deixen que la comissió electoral anunciï els primers recomptes de les presidencials, enmig de les queixes de l'oposició

Afp
1 min
Cascos blaus de l'ONU fan guàrdia a les portes de la comissió electoral.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } La tensió entre partidaris i detractors del president ivorià sortint, Laurent Gbagbo, creix després dels impediments a la comissió electoral del país per anunciar els primers resultats de la segona volta de les eleccions presidencials. Dos seguidors de Gbagbo, que formen part d'aquest organisme, no han deixat que informi de les actes de tres de les divuit regions del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anunci dels resultats de la segona volta de les eleccions presidencials queda d'aquesta manera aturada. L'oposició a Gbagbo, que encapçala l'altre presidenciable, Alassane Ouattara, ha acusat el president sortint de voler mantenir-se en el poder. Qui guanyi aquestes eleccions ha d'acabar amb deu anys de crisi política i militar i amb la divisió de la Costa d'Ivori en dos territoris, després de l'intent de cop d'estat del 2002.

stats