Crema d'esglésies al Níger en protesta per les caricatures de 'Charlie Hebdo'

Moren tres persones a la capital, segons la policia

La crema d'esglésies continua avui a la capital del Níger, Niamey, amb almenys una desena d'esglésies incendiades, mentre els ulemes musulmans del país han cridat a la calma després dels nous disturbis per les caricatures de Mahoma.

Segons ha pogut constatar l'agència Efe al lloc, han sigut incendiades almenys sis esglésies, tot i que diversos testimonis presencials han elevat la xifra a una desena com a mínim.

Els teòlegs musulmans han demanat a través de la ràdio nacional el cessament de la violència i han instat els manifestants a fer prova de la "tolerància de l'islam i de poder conviure en pau amb la comunitat cristiana".

Aquesta crida s'ha fet després d'una reunió entre els teòlegs musulmans amb el primer ministre del Níger, Brig Rafini, i els ministres d'Interior, Hassouni Massaoudou, i de Justícia, Marou Amadou.

En la crida que han fet, els ulemes han indicat que el govern s'ha disculpat a la població per la presència del president del país diumenge passat en la manifestació de París, en què es van mostrar algunes caricatures de Mahoma.

En aquesta nova jornada de protesta, han resultat ferides un nombre indeterminat de persones pels enfrontaments entre els manifestants i les forces de l'ordre, les quals han fet servir gasos lacrimògens, però no hi ha hagut cap font oficial que hagi informat sobre l'existència de víctimes mortals.

L'ambaixada de França al Níger ha demanat als seus ciutadans que augmentin la vigilància i no surtin al carrer.

Els manifestants han incendiat la casa familiar del ministre d'Exteriors nigerià, Mohammad Bazoum, i president del Partit Nigerí per la Democràcia i el Socialisme actualment al poder, sense aparentment causar víctimes mortals.

Mitjans privats nigerians han informat sobre la detenció de cinc ulemes, però no ho ha confirmat cap font oficial.

També han estat incendiats diverses botigues de venda de begudes alcohòliques, locals de joc d'atzar, dos vehicles de policia i pneumàtics, cosa que ha provocat núvols de fum visibles des de diversos punts de la ciutat.

Ahir, van morir quatre persones en violents enfrontaments a la ciutat de Zinder, al centre-oest del país, després d'una manifestació convocada per condemnar la presència del president del país diumenge passat en la manifestació de París pels atemptats jihadistes que van causar 17 morts.

Més continguts de