LÍBIA
Internacional 01/03/2011

La Creu Roja arriba a Ras Ajdir i demana entrar a Líbia

El comitè internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja intenta arribar a Líbia des de Ras Ajdir. Segons el govern, 170.000 persones han entrat al país i el tancament total ha provocat tensions

Cristina Mas
1 min

Ras AjdirEl comitè internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja acaba d'arribar a la frontera de Ras Ajdir amb un equip mèdic complet d'emergència que demana garanties de seguretat per poder accedir a Líbia. Porten un carregament de material mèdic d'emergències i demanen accedir de manera immediata i segura a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'equip que va entrar al país per la frontera amb Egipte i que va arribar fa dos dies a Bengazi informa que la situació està calmada, les botigues estan obertes i que la ciutat recupera la normalitat. Els presents a la ciutat informen que hi ha almenys 2.000 ferits i que falten subministraments mèdics i infermeres, ja que la majoria eren estrangeres.

Segons fonts militars tunisianes unes 170.000 persones ja haurien creuat per aquesta frontera. S'han produït moments de tensió perquè acaben de tancar-la del tot. La gent que vol creuar s'acumula a l'altra banda i es produeixen cops, desmais i atacs d'histèria.

stats