Societat Civil

El terratrèmolt d'Haití en va provocar 220.00

Creu Roja alerta que la concentració de població en zones urbanes incrementa les víctimes de desastres

El 2009 hi ha hagut més de 17.000 víctimes mortals a causa de desastres naturals i tecnològics arreu del món i el 2010 la xifra serà molt superior, segons l'organització

Creu Roja ha alertat que la concentració de població en zones urbanes augmenta la xifra de víctimes mortals en cas de catàstrofe i ha posat l'exemple del terratrèmol d'Haití, amb 220.000 damnificats. Segons l'Informe Mundial sobre Desastres d'aquesta organització que s'ha presentat a Barcelona, aquesta catàstrofe, el terratrèmol de Xile o les inundacions del Pakistan faran que el nombre de morts per desastres del 2010 arreu del món superi amb escreix les 17.000 morts del 2009.


Els principals riscos als quals ha de fer front la població que es concentra en zones urbanes són la violència armada, els efectes del canvi climàtic i els desastres provocats per l'acció humana. També estan més exposats a patir les conseqüències d'un desastre natural, a causa de la baixa qualitat dels materials de construcció, l'accés limitat a la sanitat i els emplaçaments en llocs perillosos.

Etiquetes

Més continguts de