Societat Civil
Internacional 30/11/2010

Creu Roja alerta que la concentració de població en zones urbanes incrementa les víctimes de desastres

El 2009 hi ha hagut més de 17.000 víctimes mortals a causa de desastres naturals i tecnològics arreu del món i el 2010 la xifra serà molt superior, segons l'organització

Acn
1 min
Les eleccions d'Haití s'han celebrat amb el suport internacional per garantir la seguretat

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Creu Roja ha alertat que la concentració de població en zones urbanes augmenta la xifra de víctimes mortals en cas de catàstrofe i ha posat l'exemple del terratrèmol d'Haití, amb 220.000 damnificats. Segons l'Informe Mundial sobre Desastres d'aquesta organització que s'ha presentat a Barcelona, aquesta catàstrofe, el terratrèmol de Xile o les inundacions del Pakistan faran que el nombre de morts per desastres del 2010 arreu del món superi amb escreix les 17.000 morts del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els principals riscos als quals ha de fer front la població que es concentra en zones urbanes són la violència armada, els efectes del canvi climàtic i els desastres provocats per l'acció humana. També estan més exposats a patir les conseqüències d'un desastre natural, a causa de la baixa qualitat dels materials de construcció, l'accés limitat a la sanitat i els emplaçaments en llocs perillosos.

stats