SUCCESSOS
Internacional 29/12/2012

Crida a la calma de les autoritats índies després de la mort de la jove violada

El primer ministre indi es compromet que la mort de la jove no serà en va i que prendrà mesures per lluitar contra la impunitat

Agències
2 min

Nova DelhiLes autoritats índies han demanat als ciutadans que "mantinguin la calma" després de la mort de la jove universitària que va ser brutalment violada per sis homes. El govern indi vol evitar que es repeteixin les agitades manifestacions de suport a la jove agredida, que el cap de setmana passat van acabar amb un policia mort i unes 143 persones van resultar ferides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem vist les emocions i energies que aquest cas ha provocat i crec que seria un bon homenatge en memòria (de la jove) si les canalitzem d'una manera constructiva", ha declarat el primer ministre indi, Manmohan Singh. A l'espera de noves manifestacions, la policia de Nova Delhi ha tancat aquest dissabte una desena d'estacions de metro i l'accés per carretera als principals edificis governamentals i al cèntric monument de la Porta de l'Índia, on s'han registrat les majors protestes.

Les forces de seguretat de Nova Delhi alerten que les mobilitzacions només estan permeses en llocs com el "manifestòdrom" de Jantar Mantar, on a mig matí (hora local) s'hi congregaven centenars de persones.

"No serà en va"

Les autoritats índies han mostrat aquest dissabte a través de diversos comunicats el seu condol per la mort de la noia i han assegurat que la seva mort "no serà en va". "Vull dir-los (a la seva família i amics) i a la nació sencera, que si bé (la jove) pot haver perdut la batalla per la vida, és la nostra obligació assegurar-nos que la seva mort no serà en va", ha assenyalat Manmohan Singh.

El president de l'Índia, Pranab Mukherjee, i el ministre indi d'Interior, Sushilkumar Shinde, han coincidit amb el primer ministre en aquest missatge i s'han compromès a fer "tot el necessari per assegurar que aquest tipus de successos no es tornin a produir". "Els acusats tindran la pena màxima. Aquesta és una lliçó (per a tots nosaltres)", ha etzibat Shinde.

stats