Publicitat
Publicitat

Cristina Fernández enceta el seu segon mandat saltant-se el protocol

La presidenta d'Argentina evoca el seu marit, mort fa un any, en la cerimònia de jurament del seu segon mandat

Cristina Fernández ha trencat aquest dissabte el protocol de la cerimònia d'assumpció del seu segon mandat presidencial i ha evocat el seu marit i antecessor, Néstor Kirchner, en la fórmula de jurament i en rebre la banda presidencial de mans de la seva filla menor, Florència.

Vestida de rigorós dol, Fernández ha jurat sobre la bíblia exercir amb lleialtat i patriotisme el càrrec de presidenta de la nació i ha afegit: "Si no ho fa que Déu, la Pàtria i ell (Kirchner) m'ho demanin".

Des de la mort de Kirchner (el mandat va transcórrer entre 2003 i 2007), l'octubre del passat any, la presidenta sol referir al seu marit en actes públics com "ell".

Fernández ha rebut la banda presidencial de mans de la seva filla menor i ha agafat ella mateixa el bastó de comandament, davant la mirada del vicepresident sortint, Julio Cobos, enfrontat amb el govern.

Amb aquesta fórmula, la presidenta ha evitat donar cap paper a Cobos, que, segons el protocol, s'hauria d'haver encarregat de conduir la cerimònia de jurament de Fernández.

Més continguts de