Cuba
Internacional 31/12/2010

Raúl Castro elimina de la targeta de racionament el sabó, la pasta de dents i el detergent

A partir de l'1 de gener deixaran d'estar subsidiats productes com el sabó, el detergent i la pasta de dents, que s'encariran fins a 20 vegades

Reuters
1 min
Una botiga de productes subvencionats a L'Habana, ahir. Foto: REUTERS

L'HabanaEl règim cubà ha introduït noves restriccions a la llibreta de racionament. En el marc de les reformes econòmiques dels darrers mesos, que inclouen la legalització de les remeses en dòlars que envien els familiars de l'estranger i el foment de l'autoocupació, el president Raúl Castro defensa la necessitat de reduir la despesa pública i augmentar la presència del sector privat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La llibreta de racionament es va establir el 1959, després de la revolució cubana, per garantir l'accés de la població als productes bàsics, davant l'embargament comercial imposat pels Estats Units. Des que va succeir el seu germà Fidel a la direcció de l'estat, Raúl Castro ha reduït els productes subvencionats, eliminant de la llibreta els pèsols, les patates i el tabac.

La llibreta encara cobreix l'arròs, les mongetes, el sucre, el cafè, els ous, la sal i petites quantitats de carn. Els cubans tenen un sou mitjà de 450 pesos al mes, uns 18 euros. A partir de dissabte, els productes no racionats es vendran a preus fixos, unes 20 vegades més cars.

stats