Escàndol sexual
Internacional 22/11/2011

DSK i Anne Sinclair es querellen contra diaris francesos per l'afer les orgies a l'hotel Carlton

La denúncia inclou també un conseller de Sarkozy. Els acusen de tractament "ultratjós" i de "voyerisme"

Afp
1 min
Strauss-Kahn i la seva dona, Anne Sinclair, sortint dels jutjats de Nova York dimarts.

ParisL'exdirector del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Khan, i la seva dona, Anne Sinclair, han denunciat un conseller de Nicolas Sarkozy i diversos mitjans de comunicació francesos pel tractament "ultratjós" de l'escàndol de proxenetisme de l'hotel Carlton de Lille. Diversos mitjans van publicar testimonis de prostitutes que asseguraven que havien participat en orgies en aquest hotel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els advocats de la parella han explicat que la denúncia s'ha presentat contra L'Express, Le Figaro, Le Nouvel Observateur, Paris Match i VSD i per les declaracions d'Henri Guaino, a la televisió francesa Paris Première.

Els advocats titllen "voyerisme del més detestable" i de manca de respecte als "principis més elementals dels drets de la persona". La denúncia critica també les informacions sobre una presumpta crisi de la parella arran de l'episodi.

Strauss-Kahn estat citat en el cas, on hi ha implicats diversos policies i empresaris, i ha reclamat que volia presentar-se davant del jutge. DSK ha denunciat el "linxament mediàtic" a què se l'ha sotmès des del cas Sofitel de Nova York, quan una treballadora d'un hotel el va denunciar per intent de violació. Els càrrecs penals van ser retirats per la fiscalia per manca de proves.

stats