MÓN
Internacional 30/08/2011

DSK es disculpa davant els treballadors de l'FMI per les "repercussions" de l'escàndol sexual

L'exdirector de la institució torna per primer cop després del procés judicial a la seu de l'organisme que va dirigir durant quatre anys. S'ha reunit amb la seva successora, Christine Lagarde

Agències
1 min
DSK ha arribat a la seu de l'FMI acompanyat de la seva dona, Anne Sinclair / REUTERS

Nova YorkL'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ha demanat disculpes davant uns 700 treballadors de la institució per les “repercussions negatives” que l'escàndol sexual que va protagonitzar poden tenir per a l'organisme. "Vinc aquí per disculpar-me davant de tots aquells a qui ha afectat aquesta història”, ha dit. “Ha estat un error meu i lamento les repercussions negatives que pot tenir per a la institució”, ha afegit DSK. Els empleats l'han rebut amb un càlid aplaudiment i Strauss-Khan ha aprofitat la visita per reunir-se breument amb l'actual directora i successora seva en el càrrec, Christine Lagarde.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exdirector de l'FMI, acompanyat de la seva dona, Anne Sinclair, ha visitat aquesta matinada la seu de l'organisme financer internacional per primera vegada després del procés judicial per un cas de possible agressió sexual a una treballadora d'un hotel de Nova York. Des de l'FMI s'ha assegurat que la visita de Strauss-Kahn ha estat privada i que l'havia demanada prèviament.

L'exdirector va dimitir de manera sobtada el 18 de maig, després de ser denunciat per l'empleada d'un hotel de Nova York que deia que l'havia agredit sexualment. Va escriure la carta de dimissió des de la presó de Rikers Island però la setmana passada li van retirar els càrrecs després de concloure que el testimoni de la denunciant havia perdut credibilitat.

stats