Internacional 19/10/2011

Violència en el desallotjament del campament de nòmades més gran del Regne Unit

La policia i els 'travellers' britànics que habiten a l'assentament de Dale Farm, situat a uns 40 quilòmetres de Londres, han protagonitzat durs enfrontaments

Agències
1 min
Una activista protesta pel desallotjament de Dale Farm, al Regne Unit. GETTY

LondresLa policia ha desallotjat aquest dimecres el campament britànic de nòmades Dale Farm, situat a uns 40 quilòmetres de Londres. Després de més de 10 anys de litigis legals, els agents han irromput de bon matí a l'assentament de travellers, minoria ètnica reconeguda i protegida per la llei al Regne Unit, per fer fora als seus habitants, que han oposat resistència. La incursió ha desencadenat en greus enfrontaments entre la policia antidisturbis i els guardes de seguretat privats desplaçats a la zona i els travellers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dilluns la policia va rebre l'autorització legal per al desallotjament i des de llavors els residents de Dale Farm i els activistes que els donen suport han estat construint barricades per evitar el desocupació del campament.

Uns 40 travellers, de costums semblants als dels gitanos, van comprar Dale Farm a la dècada dels anys 70, quan era un abocador. Des del 2001 van començar a instal·lar-s'hi noves famílies de nòmades sense que l'Ajuntament hi intervingués. El problema va començar quan alguns travellers van començar a construir sense permís del municipi, i algunes caravanes es van convertir en edificacions gairebé permanents.

Amb l'argument que Dale Farm és una zona protegida, l'Ajuntament ha denegat repetidament el permís d'edificació als travellers i finalment ha guanyat el litigi legal per fer fora aquesta comunitat del campament.

stats