Síria
Internacional 05/11/2011

La mort de 13 civils posa en dubte que el pla de pau de la Lliga Àrab funcioni

L'organització alerta que "el fracàs de la solució proposada pot portar un resultat catastròfic per a Síria i tota la regió". El règim de Baixar al-Assad creu que Washington "dóna suport als actes d'assassinat perpetrats per grups armats contra ciutadans siris"

Agències
2 min
Funeral per víctimes del règim d'Al-Assad / REUTERS

DamascLa mort de 19 civils per atacs de l’exèrcit siri a la ciutat d’Homs han posat aquest dissabte en dubte que el pla de pau proposat per la Lliga Àrab aquest dijous sigui capaç d’acabar amb els set mesos de violència a Síria. El Secretari General de la Lliga, Nabil Elaraby, ha dit des del Caire que l’organització està molt preocupada per la situació al país i ha demanat a Damasc que compleixi amb els passos acordats per protegir els civils i accepti iniciar el diàleg. “El fracàs de la solució proposada pot portar a un resultat catastròfic per Síria i tota la regió”, ha dit Elaraby en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern sirià ha acusat els Estats Units de finançar els "grups terroristes" que actuen al país, després que Washington desaconsellés als rebels sirians entregar-se per gaudir de l'amnistia promesa per Damasc.

Segons una font anònima del ministeri sirià d'Afers Exteriors citada per l'agència oficial, Sana, els Estats Units "han revelat de nou la seva flagrant ingerència en els assumptes interns de Síria".

La font cita com a prova d'aquesta suposada ingerència les declaracions que la portaveu del departament d'Estat nord-americà, Victoria Nuland, ha fet aquest divendres, en les quals ha dit que "no recomanaria a ningú que s'entregués a les autoritats del règim en aquest moment". Damasc creu que aquestes "declaracions irresponsables" només tenen com a objectiu "donar suport als actes d'assassinat i terrorisme perpetrats per grups armats contra ciutadans sirians".

En la mateixa línia, el règim de Baixar al-Assad ha reclamat a la comunitat internacional que s'enfronti a les polítiques "que contradiuen la legislació internacional i les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU relatives a la lluita contra el terrorisme i al seu finançament".

El ministeri sirià de l'Interior va oferir ahir una amnistia immediata als opositors del règim que hagin agafat les armes però que no tinguin delictes de sang.

Malgrat l'anunci, quatre milicians lleials al règim d'al-Assad han mort aquest dissabte i 13 civils també han perdut la vida pels atacs de tancs de l'exèrcit a la ciutat d'Homs.

stats