Síria
Internacional 15/07/2012

Damasc nega haver comès la matança de 200 persones a la localitat de Tremseh

El règim d'Al-Assad contradiu les proves que van trobar els observadors de l'ONU a la zona i diu que no va fer servir armes pesades en la lluita contra "grups terroristes". Damasc alerta que l'Exèrcit combatrà qualsevol aixecament armat

Agències
1 min
Una de les cases de Tremseh després de l'atac / EFE

El CaireTot i que els observadors de l'ONU han assegurat que dijous passat l'Exèrcit de Síria va cometre una matança a la ciutat de Tremseh amb artilleria, unitats mecanitzades i helicòpters, Damasc ho nega. El règim d'Al-Assad ha dit aquest diumenge que va haver-hi combats, però no una "massacre", i que no va fer servir tancs ni helicòpters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa per explicar què va passar a la ciutat, el portaveu del ministeri d'Exteriors, Yihad Maddisi, ha alertat que "qualsevol persona que s'aixequi en armes contra l'Estat es trobarà en confrontació amb l'Exèrcit".

Maqdisi ha assegurat que els militars sirians van iniciar una operació sense utilitzar armes pesades contra "grups terroristes que no creuen en una solució política, només en la violència", en la qual van perdre la vida 37 combatents i dos civils, i no ha donat detalls sobre les baixes a l'Exèrcit.

Segons el responsable sirià, "Tremseh va ser envaïda per grups terroristes que atemoritzaven la població i van establir magatzems d'armes i centres per torturar els segrestats" en alguns edificis de la població, situada a la província central de Hama.

stats