ANY NOU
Internacional 01/01/2011

50 milions d'espectadors segueixen el tradicional concert d'Any Nou a Viena

Redacció
2 min
Concert d'Any Nou a Viena

VienaEl famós vals 'El Danubi Blau' ha estat una de les peces més aclamades aquest dissabte al tradicional concert d'Any Nou al Palau Imperial de Viena, un dels esdeveniments de música clàssica més importants del món quant a cobertura internacional. El director d'orquestra austríac Franz Welser-Moest, actual director general musical de l'Òpera de Viena, ha conduït l'Orquestra Filharmònica de la ciutat austríaca. Entre el repertori de quinze peces s'han pogut escoltar populars valsos i polques de la família Strauss i els seus contemporanis i, amb motiu de la celebració del bicentenari del naixement del compositor Franz Liszt (1811-1886), els músics li han retut homenatge amb la interpretació de peces com 'Mephisto Waltz'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Enguany, 50 milions d'espectadors d'arreu del món han pogut gaudir de la retransmissió en directe del popular concert d'Any Nou a Viena. Els director Franz Welser-Moest ha fet entonar els valsos més famosos a la Filharmònica vienesa i la sala daurada del Musikverein de la ciutat austríaca, plena de gom a gom, ha estat l'escenari un cop més d'aquest tradicional esdeveniment.

Entre el repertori s'han pogut escoltar peces de la família Strauss i els seus contemporanis, amb interpretacion com 'Marxa Espanyola', del 'Rei del Vals' (Johann Strauss fill), i 'La dansa gitana' del ballet 'La Perla d'Ibèria', de Joseph Hellmesberger.

És la primera vegada que l'austríac Franz Welser-Moest dirigeix el concert d'Any Nou a Viena, després que ho hagin fet mestres com Daniel Barenboim, Nikolaus Harnoncourt, Seiji Ozawa, Riccardo Muti o Zubin Mehta, entre d'altres

Després del programa oficial, de quinze peces, s'espera que s'interpretin els bisos de les populars obres 'El Danubi Blau' i la 'Marxa de Radetzky', aquesta última acompanyada de les tradicionals palmades i puntades de peu del públic que completen la melodia. Amb la 'Marxa de Radetzky' conclourà un any més aquest famós esdeveniment, que té el seu origen a finals de la dècada dels trenta, època en què el Tercer Reich dominava Àustria.

El famós esdeveniment es retransmet en directe per més de 70 països, i per la ràdio i televisió pública austríaca ORF suposa una de les seves produccions més lucratives. Quant a la cobertura, el concert d'Any Nou representa el major esdeveniment de música clàssica del món i està acompanyat d'escenes de dança protagonitzades pel Ballet de l'Òpera de Viena, creades enguany pel coreògraf Jean-Guillaume Bart.

stats