Un home, assassinat a cops de matxet a Londres en un presumpte acte terrorista

Mitjans anglesos asseguren que la víctima és un soldat. Els dos presumptes autors han estat detinguts i hospitalitzats després de ser ferits de bala per la policia. David Cameron es refereix al crim com un ''acte de terrorisme''

El primer ministre de Gran Bretanya, David Cameron, ha convocat la reunió d'emergència d'un comitè de seguretat després de l'assassinat d'un home al sud de Londres. El comitè, anomenat Cobra, només es reuneix per tractar temes que afectin la seguretat nacional. Diversos mitjans anglesos asseguren que el mort és un soldat que ha estat assassinat a cops de matxet quan dos homes se li han avançat a sobre cridant "Al·là és gran". Els dos presumptes autors del crim han estat detinguts després de ser ferits de bala pels trets de la policia i han estat traslladats a l'hospital.

Després de reunir-se al Palau de l'Elisi de París amb el president de França, François Hollande, Cameron s'ha referit al crim com un "acte bàrbar", "espantós" i de "naturalesa manifestament terrorista". Ha assegurat que "la Gran Bretanya no cedirà mai a les amenaces" terroristes i que "els terroristes no guanyaran mai". "Estem reunint totes les informacions disponibles. Els serveis de policia i de seguretat del Regne Unit disposaran de tots els mitjans", ha afegit.

El cap de l'Estat francès, per la seva banda, ha traslladat la seva solidaritat als britànics davant del "covard assassinat d'un soldat britànic" i ha reafirmat el seu compromís de lluita conjunta contra el terrorisme "a tot arreu".

Un vídeo emès per la cadena britànica ITV, gravat des del lloc dels fets, mostra un home amb les mans ensangonades, amb un matxet i un ganivet a la mà, i que es dirigeix a la càmera. "Ho sento per les dones que han hagut de veure això, però en la nostra terra les dones han de veure el mateix. Vosaltres mai estareu fora de perill. Traieu al vostre Govern, no li importeu", diu l'home. L'individu, de raça negra, crida també: "Jurem per Al·là totpoderós que mai deixarem de combatre. L'única raó per la qual hem fet això és perquè hi ha musulmans morint cada dia. Aquest soldat britànic és l'ull per ull i dent per dent ".