Declarats culpables els acusats d'assassinar un crític del Kremlin

Borís Nemtsov va ser abatut el febrer del 2015 per cinc txetxens, segons el veredicte

El jurat del Tribunal Militar de Moscou ha declarat aquest dijous culpables els cinc txetxens acusats de l' assassinat del líder opositor rus Borís Nemtsov, després de tres dies de deliberacions.  La majoria dels membres del jurat ha considerat provat que Zaur Dadáyev –agent dels serveis especials de Txetxènia en el moment de la seva detenció– va ser qui va disparar almenys sis vegades per l'esquena el dissident, el 27 de febrer del 2015. Nemtsov estava redactant un informe sobre la intervenció de Rússia a l'est d'Ucraïna.

Segons el veredicte, un altre dels acusats, Anzor Gubáshev, també va participar directament en l'execució de l'assassinat, mentre que els altres tres implicats en el crim van participar en els preparatius. 
Shadish Gubáshev, al costat del seu germà, Anzor, i Dadáyev van seguir Nemtsov el mateix dia de l'assassinat, mentre que Temirlán Eskerjánov i Jamzat Bajáev ho van fer a distància.

Segons la versió exposada durant el judici per l'acusació i considerada demostrada pel jurat, el desembre del 2014 els cinc acusats van acceptar matar Nemtsov a canvi d'almenys 15 milions de rubles (uns 270.000 dòlars, al canvi de llavors) per encàrrec de Ruslan Mujudínov i altres persones no identificades. 
Mujudínov, considerat l'organitzador del crim i en parador desconegut, era conductor de Ruslan Gueremeyev, comandant del batalló Nord del ministeri d'Interior de Txetxènia en el qual servia Dadáev.

Un altre dels acusats per la fiscalia militar, Berslán Shavánov, va morir el novembre del 2015 a Grozni, capital txetxena, en immolar-se amb una bomba quan anava a ser capturat per les forces de seguretat. 

La família de Nemtsov considera que la justícia encara no ha trobat l'autèntic autor intel·lectual del crim, l'assassinat polític més sonat perpetrat en aquest país des de la caiguda de la Unió Soviètica.