WIKILEAKS
Internacional 14/12/2010

Deixen en llibertat sota fiança el fundador de Wikileaks, detingut al Regne Unit

El jutge britànic fixa un pagament de més de 235.600 euros i li retira el passaport. La justícia sueca el reclama en relació amb unes denúncies per violació i abusos sexuals

Agències
1 min
Manifestants pro Julian Assange a les portes dels jutjats.

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha quedat en llibertat sota fiança, després de declarar avui en un jutjat de Londres. El jutge que tramita la sol·licitud d'extradició a Suècia ha fixat aquesta fiança en més de 235.600 euros. També li ha retirat el passaport, li ha imposat un règim de llibertat vigilada i un dispositiu de seguiment electrònic. Assange haurà de tornar a declarar l'11 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la declaració d'Assange han assistit el director de cinema britànic Ken Loach, el periodista d'investigació australià John Pilger i la milionària Jemima Khan. De fet, Loach, Pilger i Khan van oferir més de 212.000 euros per avalar el fundador de Wikileaks. A les portes dels jutjats també s'han apropat manifestants pro Wikileaks.

Assange es va entregar la setmana passada a la policia britànica, que el buscava a partir d'una ordre de recerca i captura internacional dictada per la justícia sueca. El fundador de Wikileaks està acusat de delictes de violació i abusos sexuals. Després de la decisió del jutge de Londres, les autoritats d'Estocolm tenen ara la possibilitat d'apel·lar-la durant les dues hores posteriors al dictamen.

stats