WIKILEAKS

Va ser detingut ara fa una setmana

Deixen en llibertat sota fiança el fundador de Wikileaks, detingut al Regne Unit

El jutge britànic fixa un pagament de més de 235.600 euros i li retira el passaport. La justícia sueca el reclama en relació amb unes denúncies per violació i abusos sexuals


El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha quedat en llibertat sota fiança, després de declarar avui en un jutjat de Londres. El jutge que tramita la sol·licitud d'extradició a Suècia ha fixat aquesta fiança en més de 235.600 euros. També li ha retirat el passaport, li ha imposat un règim de llibertat vigilada i un dispositiu de seguiment electrònic. Assange haurà de tornar a declarar l'11 de gener.


A la declaració d'Assange han assistit el director de cinema britànic Ken Loach, el periodista d'investigació australià John Pilger i la milionària Jemima Khan. De fet, Loach, Pilger i Khan van oferir més de 212.000 euros per avalar el fundador de Wikileaks. A les portes dels jutjats també s'han apropat manifestants pro Wikileaks.


Assange es va entregar la setmana passada a la policia britànica, que el buscava a partir d'una ordre de recerca i captura internacional dictada per la justícia sueca. El fundador de Wikileaks està acusat de delictes de violació i abusos sexuals. Després de la decisió del jutge de Londres, les autoritats d'Estocolm tenen ara la possibilitat d'apel·lar-la durant les dues hores posteriors al dictamen.

Més continguts de