Demanen que s'investigui la vinculació d'Epstein amb França

El multimilionari nord-americà va ser trobat mort dissabte a la seva cel·la

La secretària d'estat francesa d'Igualtat entre Dones i Homes, Marlène Schiappa, i el de Protecció a la Infància, Adrien Taquet, han demanat aquest dilluns que s'investigui la vinculació amb França de Jeffrey Epstein, el multimilionari nord-americà acusat de tràfic sexual de menors i conspiració i que va ser trobat mort a la seva cel·la dissabte passat, al centre penitenciari de Manhattan on estava empresonat des de començaments de juliol.

El magnat tenia un immoble a París i una víctima d'explotació sexual l'acusa d'haver-la obligat a tenir relacions sexuals amb el director d'una agència francesa de models. Epstein havia fet bones amistats al llarg de la vida amb personalitats de l’elit política i econòmica nord-americana i internacional, com l’expresident Bill Clinton, el príncep Andreu d’Anglaterra i el mateix Donald Trump. A més, en el moment de ser detingut el 6 de juliol en un aeroport de Nova Jersey, tornava de París en un vol privat.

Apareix mort a la seva cel·la l’amic de Trump acusat de tràfic sexual

Els dos mandataris del govern francès han fet públic un comunicat conjunt en què afirmen: "La investigació nord-americana ha posat en evidència la relació [d'Epstein] amb França. Per això ens sembla fonamental per a les víctimes que s'obri una investigació a França". La mort d'Epstein "no ha de privar les víctimes de la justícia a la qual tenen dret", també destaca l'escrit. I afegeix: "És important per a una protecció més eficaç d'altres noies joves davant aquest tipus de xarxes organitzades i aquest tipus de depredadors".

La Fiscalia de Nova York va acusar Epstein de tràfic sexual de menors i conspiració, càrrecs pels quals hauria hagut de fer front a una pena de fins a 45 anys de presó.

Més continguts de