Internacional 25/11/2011

Un alemany denuncia el Papa per no portar cinturó de seguretat al papamòbil

Ha presentat una denúncia contra Benet XVI per no cordar-se el cinturó al papamòbil en la seva última visita al país

Efe
1 min

BerlínUn ciutadà alemany ha presentat una denúncia contra Benet XVI per no dur el cinturó de seguretat cordat quan viatja en el seu papamòbil, segons informa en la seva edició d'avui el diari Westfälische Rundschau.Westfälische Rundschau.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El demandant, de la ciutat de Dortmund (oest del país), afirma en la seva denúncia haver observat reiteradament, durant l'última visita del Papa a Alemanya, que aquest no anava lligat, fet que contravé les normes de circulació.

El ciutadà afirma, segons aquest diari, que té dos testimonis presencials disposats a certificar que efectivament el Papa no portava el cinturó cordat.

Afegeix, a més, que diverses de les persones que acompanyaven Joseph Ratzinger en la seva visita, com el president de la Conferència Episcopal Alemanya, Robert Zollitsch, "amb seguretat" també van observar aquesta infracció papal i podrien per tant sustentar el seu testimoni.

D'acord amb aquest mitjà, al demandant, a qui s'identifica com a "no creient", el mou la preocupació per la seguretat del Papa i recorda que el papamòbil està equipat amb cinturó de seguretat.

El diari, que es remet a declaracions de l'advocat del demandant, apunta que la viabilitat de la demanda pot dependre de si es considera Benet XVI un simple ciutadà alemany o cap d'estat (Vaticà), cas en què la infracció, de provar-se, podria queda neutralitzada per la immunitat diplomàtica.

stats