MÓN
Internacional 14/06/2011

Desapareixen les ulleres de Gandhi del seu museu a l'Índia

Els treballadors del centre les han trobat a faltar aquest matí. El director creu que poden haver estat robades. Les icòniques lents del “Mahatma” estaven exposades amb motiu del 75è aniversari del museu

Agències
1 min
Les ulleres de Gandhi s'han convertit en una icona de la història del segle XX / DINODIA

Nova DelhiEl centre de meditació i museu de Gandhi, a la població de Sevagram, a l'oest de l'Índia, ha denunciat aquest dimarts que les icòniques ulleres del "Mahatma" que estaven exposades a les instal·lacions han desaparegut. Les lents estaven al costat d'altres objectes de Mohandas Karamchand Gandhi, dins d'una vitrina del centre de meditació però l'equip de neteja s'ha adonat avui de la seva absència, segons ha explicat el director del museu, Aakash Lokhande. "Encara no hem presentat una denúncia formal però la Policia ja ha visitat el centre", ha explicat Lokhande a l'agència índia PTI. El director ha apuntat la possibilitat que les ulleres hagin estat robades.



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El museu de Sevagram havia exposat una sèrie d'articles personals de Gandhi com una ploma estilogràfica o una escombreta de bany amb motiu del 75è aniversari de les instal·lacions. L'"Ashram", que és com s'anomena el centre en hindi, va ser creat el 1936 pel mateix Gandhi, que hi va viure durant un temps i el va abandonar definitivament deu anys després. Les ulleres havien estat donades al centre per una nora del "Mahatma", encara que no són les úniques ulleres seves que es conserven.

stats