Desenes de detinguts en un nou desallotjament dels protestants a Hong Kong

La policia ha ordenat una ordre judicial per netejar les barricades del barri de Mong Kok

Desenes de manifestants han estat detinguts aquest dimarts durant el desallotjament d'una de les zones ocupades per les protestes prodemocràcia a Hong Kong, al barri obrer de Mong Kok. La policia ha intentat netejar la zona seguint una ordre judicial, però la situació ha derivat en múltiples enfrontaments entre policies i manifestants al llarg del dia, que han estat dels més violents en els dos mesos de protestes. 

Els xocs amb la policia s'han intensificat a partir de les 3 de la tarda hora local (les 8 del matí a Catalunya), quan la policia ha fet l'última advertència als manifestants que es resistien a abandonar el carrer Argyle, després que el Tribunal Suprem de Hong Kong n'ordenés la reobertura.

Els agents han utilitzat en nombroses ocasions gas pebre per intentar dispersar els protestants, i han empès la multitud cap a les interseccions del carrer, on han continuat els desafiaments per part dels manifestants. Una hora després, la policia ha pogut reobrir el carrer Argyle al trànsit. Passades les 5 de la tarda, agents antidisturbis s'han sumat als centenars de policies en una operació que ha resultat en noves detencions, i on acusaven als concentrats de participar en "reunions il·legals".

Els manifestants tornaran a ocupar els carrers

La decisió judicial arriba després d'una demanda posada per dues agrupacions de taxistes i una empresa d'autobusos, que van al·legar que els seus negocis s'havien vist perjudicats per la interrupció del trànsit a la zona. Aquesta ha estat la segona intervenció judicial que dictamina el desallotjament dels manifestants de les zones de les protestes. La setmana passada, els agents van eliminar les barricades en una petita zona del districte d'Admiralty, on s'assenta el campament principal de les protestes.

L'operació de Mong Kok, considerada d'alt risc, es desenvoluparà al llarg de tota la setmana, amb la intenció de treure les barricades instal·lades en diferents carrers del barri. Però diversos manifestants ja tenen decidit tornar a ocupar els carrers del barri a partir de divendres si la policia aconsegueix fer-los fora, després de dos mesos de protestes prodemocràcia que no han tingut cap resultat.