Xile
Internacional 11/06/2012

Desenes de detinguts en els enfrontaments per un homenatge a Pinochet

Centenars de persones van participar en el passi d'un documental de record al dictador xilè. La policia es va enfrontar als qui volien impedir-lo

Efe
1 min

Santiago de XileUn total de 22 persones van resultar ferides i 64 van ser detingudes en els disturbis d'aquest diumenge al centre de Santiago, en el marc d'un homenatge al desaparegut dictador xilè Augusto Pinochet, segons dades actualitzades per les autoritats. Vint dels ferits són carrabiners (policia militaritzada) i dos són periodistes, un del Canal 13 i un altre de Megavisión.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons fonts de Carabiners, un dels efectius va patir lesions de gravetat i un altre de mitjana gravetat i tots dos es troben hospitalitzats.

Els enfrontaments van ser protagonitzats per detractors de Pinochet que intentaven acostar-se al cèntric teatre Caupolicán, on es va celebrar l'homenatge al dictador, i per membres de la Policia, que va emprar gasos lacrimògens i raigs d'aigua per contenir-los.

Mentre l'acte en homenatge a Pinochet va sumar uns 1.200 assistents, entre ells un descendent de Blas Piñar i un representant del sindicat Manos Limpias, la policia va xifrar en 3.000 els detractors, reunits principalment en un parc situat a uns 500 metres del teatre.

stats