Al-Shabaab ataca la missió de pau de la Unió Africana a Somàlia

La milícia jihadista afirma que l'atemptat ha deixat desenes de soldats burundesos morts

Desenes de soldats burundesos han mort avui divendres en un atac reivindicat per la milícia islamista Al-Shabaab contra una base de la Unió Africana (UA) a la localitat somali de Lego, a 130 quilòmetres al nord-oest de Mogadiscio.

Un comunicat publicat pel grup terrorista xifra en 50 el nombre de soldats morts, mentre que la Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM) guarda de moment silenci sobre el nombre de víctimes.

Els militants integristes han atacat la base amb granades i metralletes, segons han confirmat testimonis al portal de notícies local Shabelle. Els atacants han pres una part d'aquest municipi del sud del país i s'han retirat després que els militars hagin respost amb trets.

"Vaig poder veure cossos sense vida als carrers i com els integristes abandonaven la localitat", va dir en declaracions a Efe Arahman Geele, un dels veïns.

Segons Al-Shabaab, els seus milicians van aconseguir entrar a la base i es van enfrontar durant hores a les tropes d'AMISOM, que donen suport al govern somali en la seva lluita contra els grups armats que sembren el caos al país.

Els radicals van cremar vehicles militars i van obtenir el control d' armes i munició dels soldats de la UA, a més de plantar la seva bandera a la base, tal com van relatar a Shabelle testimonis dels fets.

L'acció d'Al-Shabaab es produeix dos dies després que un cotxe bomba matés almenys tres civils i el mateix dia en què s'han produït tres atacs terroristes a França, Tunísia i Kuwait, suposadament comesos per jihadistes.

Les tropes somalis que viuen a les instal·lacions són part de la missió de la UA que tracta de garantir l'estabilitat a Somàlia.

Més continguts de