Internacional 19/03/2012

Detenen a Nàpols 16 jutges acusats de col·laborar amb la màfia

Hi ha 47 detinguts en total, acusats de formar part o col·laborar amb la Camorra. Els jutges fallaven a favor de membres de l'organització mafiosa si la policia els enxampava

Efe
1 min

RomaLa policia financera italiana va arrestar ahir 47 persones, entre elles 16 jutges tributaris, altres funcionaris i membres del clan Fabbrocino de la Camorra, la màfia napolitana, sota l'acusació d'associació criminal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat de la policia financera, les investigacions han permès desmantellar una xarxa criminal formada per membres del clan camorrista Fabbrocino –que gestiona les activitats il·legals a la localitat de Nola i a l'àrea vesuviana–, empresaris especialitzats en la compravenda immobiliària i hotelera i funcionaris que treballaven en el sector tributari.

Després de l'operació que s'ha dut a terme entre les regions de Campània (sud) i Llombardia (nord), 22 persones han estat empresonades, 25 sota arrest domiciliari, i a 13 se'ls ha comunicat l'ordre de no abandonar la província de Nàpols.

Així mateix, s'ha comunicat que han estat confiscats béns per un valor de 1.000 milions d'euros, entre comptes corrents, accions, activitats financeres, terrenys, edificis i vehicles.

A més de l'associació mafiosa, els detinguts estan acusats de rentat de diners procedents d'activitats il·legals i corrupció en actes judicials, entre d'altres.

Segons les investigacions, l'organització havia construït una xarxa de facturacions falses per al rentat de diners que després arribava a bancs de Bèlgica, Liechtenstein, Luxemburg i Suïssa.

Si la policia financera aconseguia descobrir que s'havien fet falses factures i evasió fiscal, els empresaris impugnaven les multes i els jutges fallaven a favor seu.

stats