Internacional 17/08/2013

Detenen un dels germans del líder d'Al-Qaida al Caire, segons el govern interí egipci

Les forces de seguretat d'Egipte han informat que Mohamed al-Zawahiri ha sigut detingut aquest dissabte als carrers de la capital

Efe
1 min

El CaireLes forces de l'ordre egípcies han detingut avui Mohamed al-Zawahiri, un dels germans del líder d'Al-Qaida, Aiman al-Zawahri, després dels disturbis de les últimes hores al país, informa a EFE una font dels cossos de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mohamed al-Zawahri va ser arrestat quan era en un carrer al districte de Gizeh, al Caire.

Segons la font, Al-Zawahiri és sospitós d'estar implicat en els últims atacs a Al-Arish, capital de la província del nord del Sinaí, a l'est del país, on les forces de l'ordre duen a terme des de finals de juny operacions contra grups armats i radicals.

No és la primera vegada que el germà del dirigent d'Al-Qaida és arrestat per les autoritats.

La primera vegada que va ser detingut va ser el 1999 als Emirats Àrabs Units, després que un tribunal egipci el condemnés un any abans a pena de mort per delictes de terrorisme.

Després de l'extradició a Egipte, va passar 12 anys a la presó fins al març del 2011, quan va sortir a causa dels esforços de les autoritats egípcies per posar en llibertat presos islamistes detinguts en casos polítics.

No obstant això, poc després va tornar a ser arrestat per una condemna en rebel·lia que pesava sobre ell des del 1998 pel cas dels "retornats d'Albània", referit a combatents "jihadistes" que es van unir a la resistència musulmana als Balcans entre el 1992 i el 1999 i que més tard van ser extradits a països com Egipte.

El març del 2012, un tribunal militar el va declarar innocent i en va ordenar l'excarceració.

stats