Ucraïna
Internacional 05/08/2011

Detenen l'exprimera ministra ucraïnesa, Júlia Timoshenko, per desacatament durant un judici

La líder opositora està sent jutjada per abús de poder i malversació de fons públics. Després de l'anunci de la detenció, hi ha hagut un petit enfrontament entre partidaris de Timoshenko i la policia

Efe
1 min
Partidaris de Timoshenko enfrontats a la policia / EFE

KievEl magistrat que porta el judici contra l'exprimera ministra ucraïnesa, Júlia Timoshenko, per abús de poder i malversació de fons públics ha ordenat avui l'arrest de l'acusada per desacatament. Després de l'anunci de la detenció, s'ha produït un petit enfrontament físic entre partidaris de Timoshenko i les forces de seguretat que han entrat a la sala del jutjat per endur-se la "princesa" de la Revolució Taronja de 2004.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més d'un centenar d'agents de policies han format un corredor davant l'entrada del tribunal per evitar l'avanç dels nombrosos activistes congregats davant de l'edifici i han bloquejat el trànsit del carrer.

Els manifestants, que cridaven "Vergonya!", han intentat en va trencar el cordó policial, i tot seguit, han corregut darrere la furgoneta que ha portat la líder opositora a la presó.

stats