Publicitat
Publicitat

TERRORISME

Més d'un centenar de morts en atacs al Pakistan i l'Iraq

L’atac d’un suïcida deixa una setantena de morts i 250 ferits en un temple sufí del Pakistan, en un dels pitjors atemptats al país en l’últim any

L’atac d’un suïcida ha deixat aquest dijous una setantena de morts i 250 ferits en un temple sufí del Pakistan, en un dels pitjors atemptats al país en l’últim any i el sisè de la setmana contra diferents objectius civils i militars. Un terrorista ha fet explotar les bombes que portava a l’interior del temple sufí Lal Shahbaz Qalandar, a la província meridional de Sindh, mentre se celebrava una cerimònia religiosa.

Els sufís han sigut objectiu dels talibans i extremistes al Pakistan, amb freqüents accions contra els seus temples, entre els quals l’atac suïcida que al novembre va causar 52 morts i més d’un centenar de ferits a Balutxistan, al sud-oest. La branca islàmica s’ha practicat al país durant segles i tant xiïtes com sunnites els consideren heretges.

Infern a Bagdad

El terrorisme s'ha cobrat a Bagdad una cinquantena de vides, quan un cotxe bomba ha explotat al sud-oest de Bagdad, la capital iraquiana, en un nou atemptat amb la marca del grup jihadista Estat Islàmic, tot i que no hi ha hagut reivindicació. Dimecres, un terrorista va detonar un cinturó d’explosius en un barri de majoria xiïta de Bagdad i va provocar la mort de 10 persones.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT