Internacional 21/11/2011

Detenen un "simpatitzant" d'Al Qaeda que pretenia atacar Nova York

L'acusen de conspiració per fabricar una bomba amb finalitats terroristes i possessió d'armes per cometre un atemptat

Efe
2 min

WashingtonL'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha anunciat aquest diumenge la detenció d'un home "simpatitzant" de la xarxa Al-Qaida que planejava atemptar a la ciutat. Aquesta suposa la catorzena ocasió en què les autoritats desmantellen un complot per atemptar a Manhattan des del 11-S.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El detingut, de 27 anys, que ha estat identificat com José Pimentel, va ser detingut aquest dissabte a la policia i ja s'han presentat càrrecs en contra seva per dos suposats delictes: conspiració per fabricar una bomba amb finalitats terroristes i possessió d'armes per cometre un atemptat.

Bloomberg ha detallat en roda de premsa, acompanyat pel cap de la policia de Nova York, Ray Kelly, i el fiscal de Manhattan, Cyrus Vance, que Pimentel és un "llop solitari" que va aprendre a fabricar bombes amb una revista d'Al-Qaida a internet, "ressentit" per la presència de tropes dels Estats Units a l'Iraq i l'Afganistan.

Osama Hussein

Segons l'alcalde, Pimentel és ciutadà nord-americà d'origen dominicà de 27 anys, que recentment es va convertir a l'Islam i que ja havia expressat als seus coneguts la seva intenció de canviar el seu nom per Osama Hussein "en honor als seus dos ídols", l'exlíder de Al-Qaida Osama Bin Laden i l'exdictador iraquià Saddam Hussein.

Bloomberg ha afegit que amb la desmantellament d'aquest complot, que exemplifica el tipus d'"amenaça" que ve alertant l'FBI des des de fa anys, ja són catorze les vegades que han intentat atemptar a la ciutat des que diversos avions suïcides pilotats per terroristes d'Al-Qaida van enderrocar les Torres Bessones l'11 de setembre de 2001.

Hi ha antecedents

L'última vegada que Nova York va estar sota l'ombra de la una amenaça terrorista va ser al començament de setembre passat, uns dies abans de la commemoració del desè aniversari dels atemptats de l'11 de setembre de 2001.

La ciutat dels gratacels es va blindar llavors sota extremes mesures de seguretat per commemorar el desè aniversari dels atemptats després de rebre el que les autoritats van qualificar com una "amenaça creïble però no contrastada".

L'última vegada que els terroristes van intentar sembrar el terror a Nova York va ser el maig de 2010, quan un home va col·locar un cotxe bomba a la cèntrica plaça de Times Square que finalment no va arribar a explotar.

stats