Tunísia

L'exèrcit, amb l'ajuda de la població, controla la seguretat al país

Detingut l'ex-ministre de l'Interior de Tunísia a la frontera amb Algèria quan fugia del país

L'exèrcit ha detingut l'ex-ministre de l'Interior de Tunísia Rafik Belhaj Kacem a qui s'acusa de donar les ordres de disparar contra la població civil a les manifestacions de les últimes setmanes que han acabat amb el règim de Ben Ali.

El viatge per l'interior del país mostra un paisatge frondós on es respira llibertat. Camps de blat i oliveres ens acompanyen per la carretera que va cap al sud on, per sorpresa nostra, les barreres dels peatges estan aixecades. Ens trobem controls de l'exèrcit i també dels mateixos ciutadans que, armats amb pals, busquen les milícies del règim de Ben Ali que continuen escampant el terror.

L'exèrcit està tenint un comportament exemplar i aquest matí mateix ha detingut el ministre de l'interior de Ben Ali quan fugia cap a Algèria. El general Seriati, que va organitzar també la repressió, ja l'estan interrogant.

A Tunis la nit ha estat moguda ja que les milícies han continuat sembrant el caos. Però els ciutadans estan ben organitzats i en general mantenen la calma. Les cues a les benzineres, cinc hora hem fet aquest matí per fer gasolina, i a les fleques són ara les imatges més impressionants.

Etiquetes

Més continguts de