Publicitat
Publicitat

Refugiats

Dia Mundial del Refugiat: MSF denuncia la situació als camps de Kènia

Els tres camps de Dadaab estan preparats per a 90.000 refugiats i n'hi ha més de 350.000. Les famílies que hi arriben s'han d'esperar dues setmanes per rebre el primer lot d'aliments

Els tres camps de Dadaab (Dagahaley, Hagadera i Ifo) es van crear fa 20 anys per acollir 90.000 refugiats que van fugir de la violència i la guerra civil a Somàlia. Quan el conflicte continua obert i no hi ha perspectives de pau en un futur proper, ja hi ha més de 350.000 persones als camps i en continuen arribant. Des del gener han arribat 44.000 nous refugiats i es calcula que a finals de 2011 seran 450.000, segons estima l'ACNUR.

Com denuncia Metges Sense Fronteres, la gent que arriba no té un lloc on instal·lar-se i ara per ara hi ha uns 30.000 refugiats abandonats fora dels camps, vivint en cabanes fetes amb branques, sense protecció davant les altes temperatures, les malalties o els animals salvatges. 

L'ampliació d'un dels camps, prevista per aquest any, ha quedat paralitzada i amb les obres a mig fer pels desacords entre l'ACNUR i el govern de Kènia.

Etiquetes

Més continguts de